Fecha actual:5 diciembre, 2022

16 nominacions en els Premis Goya a professionals i produccions participades per valencians

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha rebut a les Arts una representació de les nominades i els nominats valencians als Premis Goya 2022, que se celebren hui enle les Arts

La secretària autonòmica Raquel Tamarit ha explicitat que «el talent valencià en l’audiovisual compta amb el màxim suport de Cultura de la Generalitat per a uns Goya molt especials», i ha afegit: «Des del departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà estem molt satisfets d’acollir la cerimònia de lliurament d’uns guardons a València i en un espai tan important per a nosaltres com les Arts. Les nominacions amb segell valencià demostren que estem obrint un camí ferm en la indústria audiovisual que agafa força. Estar nominats ja és important i un reconeixement. Esperem que en la gran nit del cinema encara es cristal·litze més aquest reconeixement en forma de guardons».

Tamarit ha estat acompanyada pel director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, el director general de les Arts, Jorge Culla, i el director adjunt de Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno.

Han assistit a la recepció el productor Álex Cervantes, d’Hampa Studio, com a representant de ‘Mironins’, nominada a millor pel·lícula d’animació; la productora Alejandra Mora, de Quatre Films, com a representant d»Un blues per a Teheran’, nominada a millor pel·lícula documental; la perruquera i maquilladora Sarai Rodríguez, nominada a millor maquillatge i perruqueria per ‘Las leyes de la frontera’; el productor José Luis Rancaño, de La Dalia Films, com a representant d»Ama’, nominada a millor guió adaptat, i el director Javier Marco, nominat a millor direcció novella per ‘Josefina’.

Per a les categories de curtmetratge, hi han assistit la productora Lorena Lluch, de Filmeu, com a representant de ‘Mindanao’, nominat a millor curtmetratge de ficció; la directora Carla Pereira i la productora Paloma Mora, de TV ON Producciones, com a representants de ‘Proceso de selección’, nominat a millor curtmetratge d’animació, i el productor Ramón Alòs, de Bígaro Films, com a representant d»Umbrellas’, nominat a millor curtmetratge d’animació.

Enguany, els professionals valencians i les produccions amb participació valenciana han obtingut un total de 16 nominacions. Cinc de les produccions nominades compten amb ajudes a la producció que convoca Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura. Són les següents: el llargmetratge d’animació ‘Mironins’, el llargmetratge documental ‘Un blues per a Teheran’, el curt de ficció ‘Mindanao’ i els curts d’animació ‘Proceso de selección’ i ‘Umbrellas’.

16 nominacions de professionals i produccions amb participació valenciana

El valencià Jorge Motos està nominat a millor actor revelació, per ‘Lucas’, dirigit per Alex Montoya. Es tracta d’un llargmetratge amb ajudes a la producció de Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura. Jorge Motos va guanyar el premi a millor actor protagonista en la passada edició dels Premis Berlanga.

A millor actriu de repartiment estan nominades l’alacantina Sonia Almarcha per ‘El buen patrón’, de Fernando León de Aranoa, i la il·licitana Milena Smit per ‘Madres paralelas’, de Pedro Almodóvar.

Pel que fa a millor música original, compta amb nominació l’alzireny Arnau Bataller per ‘Mediterráneo’, de Marcel Barrena.

El director Daniel Monzón, resident a València, està nominat a millor guió adaptat per ‘Las leyes de la frontera’.

Quant al millor guió adaptat, la pel·lícula ‘Ama’, produïda pel valencià José Luis Rancaño per a La Dalia Films i que es va rodar a l’Alfàs del Pi, l’Albir, Alacant i Benidorm, compta amb nominació per a les guionistes catalanes Júlia de Paz Solvas i Núria Dunjó López.

En l’apartat de millor pel·lícula el segell valencià està en el títol ‘Libertad’, dirigit per Clara Roquet i produït per la valenciana Maria Zamora, d’Elàstica Films. ‘Libertad’ també està nominada al Goya a la millor direcció novella i al millor guió original per a Clara Roquet, millor actriu de repartiment per a Nora Navas, millor actriu revelació per a Nicolle García i millor direcció de fotografia per a Gris Jordana.

Per a la millor direcció novella, està nominat l’alacantí Javier Marco per ‘Josefina’. Aquest primer llargmetratge del director, té nominació a millor actriu per a Emma Suárez i millor muntatge per a Miguel Doblado.

Pel que fa a la categoria de millor pel·lícula d’animació, hi aspira ‘Mironins’, dirigida per Mikel Mas i Txesco Montalt. Coproduïda pel valencià Álex Cervantes, d’Hampa Studio, és un llargmetratge amb ajudes a la producció de Cultura de la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura.

La nominada a millor pel·lícula documental ‘Un blues per a Teheran’ està dirigida per Javier Tolentino i coproduïda per la valenciana Alejandra Mora per a Quatre Films. El primer llargmetratge de Javier Tolentino és un documental amb ajudes a la producció de Cultura de la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura.

Sarai Rodríguez, del Port de Sagunt, junt amb Nacho Díaz i Benjamín Pérez, està nominada a millor maquillatge i perruqueria per ‘Las leyes de la frontera’, una pel·lícula dirigida per Daniel Monzón.

Ferran Piquer aspira al Goya als millors efectes especials per ‘La Abuela’, dirigida per Paco Plaza.

En l’apartat a millor curtmetratge de ficció hi ha dos títols valencians: ‘Mindanao’, dirigit per Borja Soler i produït per Lorena Lluch, de Filmeu. Amb ajudes a la producció de Cultura de la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, aquesta obra ja va obtindre el premi al millor curtmetratge de ficció en la passada edició dels Premis Berlanga. També està nominat ‘Tótem loba’, dirigit per l’actriu Verònica Echegui i produït per l’actor i productor valencià Arturo Valls per a Pólvora Films.

‘Proceso de selección’, dirigit per Carla Pereira i produït per Paloma Mora per a TV ON Producciones, aspira a ser millor curtmetratge d’animació. Amb ajudes a la producció de Cultura de la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura i seleccionat per al catàleg de promoció internacional del curtmetratge valencià ‘Curts 2021’, va guanyar el premi al millor curtmetratge d’animació en la passada edició dels Premis Berlanga. En aquesta categoria també està nominat ‘Umbrellas’, dirigit per Álvaro Gómez i José Prats, i produït per Ramón Alòs per a Bígaro Films. ‘Umbrellas’ també compta amb ajudes a la producció de Cultura de la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *