Agricultura actualitza el règim d’ajudes per als consells reguladors com el del terró

  • La Conselleria renova la disposició existent de 2015 i l’adapta a la normativa nacional i europea actual

  • Fomenta la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat diferenciada i permet als productors un millor accés al mercat

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca està tramitant les noves bases de les ajudes per als consells reguladors o òrgans de gestió de les figures de qualitat diferenciada agroalimentària de la Comunitat Valenciana i entitats associatives gestores de l’autorització de l’ús de la marca CV.

D’esta manera s’adopta un nou règim d’ajudes dirigit a estes entitats de gestió de les figures de qualitat diferenciada agroalimentària de la Comunitat Valenciana, dotat amb fons propis, que substituïx l’aprovat en 2015, i l’actualitza incorporant la normativa nacional i europea aprovada des de llavors.

L’objecte d’estes ajudes, la convocatòria de les quals es publicarà més endavant en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, consistix a fomentar la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat diferenciada, i permetre que els productors integrats en els consells reguladors i les altres entitats aconseguisquen un millor accés al mercat.

Així, estes ajudes donaran suport a les activitats inicials per a la constitució de nous consells reguladors o òrgans de gestió de les denominacions d’origen protegides i indicacions geogràfiques protegides, com per exemple, els costos de lloguer dels locals, del personal administratiu, d’assessoria legal i de material informàtic, entre altres.

També contribuiran als costos de les mesures de control obligatòries suportats pels consells reguladors valencians i altres entitats associatives gestores de l’autorització de l’ús de la marca CV, en relació amb els règims de qualitat. Tal seria el cas dels estudis de mercat, concepció i creació de productes, així com la preparació de sol·licituds per al reconeixement dels règims de qualitat.

 

 

Finançaran els costos de les activitats de promoció i informació suportats pels esmentats consells

A més, finançaran els costos de les activitats de promoció i informació suportats pels esmentats consells i entitats. En este apartat entraria l’organització i participació en concursos, fires comercials o exposicions, l’edició de publicacions destinades a l’augment de la sensibilització dels productes agrícoles entre el públic en general i campanyes de promoció dirigides al consumidor.

 

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *