Agricultura destina un milió d’euros per a les ajudes a la certificació de la producció ecològica a la Comunitat Valenciana

  • La dotació pressupostària es podrà veure incrementada amb un import addicional de fins a 330.000 euros

  • L’ajuda cobrirà el 80 % dels gastos subvencionables i el termini de presentació de sol·licituds acaba en 15 dies hàbils

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha convocat les ajudes a la certificació de la producció ecològica en la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2024.

La resolució per la qual es convoquen estes ajudes ha sigut publicada en el següent Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

 

L’objectiu de la subvenció és cobrir parcialment el cost de certificació dels productes

La dotació pressupostària és de 997.000 euros, que es podran veure incrementats amb un import addicional de fins a 330.000 euros. La intensitat de l’ajuda serà del 80 % dels gastos subvencionables (davant del 70 % de l’exercici anterior) i el termini de presentació de les sol·licituds conclou a final d’este mes. Estes subvencions són finançades exclusivament amb fons de la hisenda pública valenciana.

L’objectiu de la subvenció és cobrir parcialment el cost de certificació dels productes agroalimentaris com a incentiu a la producció ecològica en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes es dirigixen als titulars d’explotacions agropecuàries, d’empreses d’elaboració, manipulació, envasament, emmagatzematge, exportació o comercialització de productes ecològics que complisquen amb la normativa que regula la producció i l’etiquetatge dels productes ecològics, i el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

 

 

Estes subvencions suposen un instrument a favor de la competitivitat en el sector agrari, ja que oferixen als consumidors, a través del sistema de control i certificació, una garantia objectiva de la presència d’una sèrie d’atributs de valor en el producte.

 

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *