Així era el Cuarnero abans de ser biblioteca

La finca que l’Ajuntament de fa uns 35 anys li va comprar a una família privada de Xixona es convertí poc després en un dels principals punts culturals del poble i dintre de poc deixarà de ser-ho en executar-se el trasllat a la casa senyorial Rovira

Recuperem ara i ací unes fotos que tenen uns quaranta anys i que corresponen a la finca el Cuarnero (o Cuernero) de Xixona, en la part sud del casc urbà, junt al riu Coscó. Un lloc privilegiat que des de fa un quart de segle serveix de bibloiteca pública municipal i que té un fantàstic parc d’oci infantil i per totes les edats.

Estes fotos cobren certa actualitat en estar executant-se en estos moments un projecte, aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Xixona el passat mes de novembre, per tal d’adjudicar les obres de rehabilitació  de la Casa Rovira (edifice senyorial de la segona meitat del segle XVIII- per convertir-la en la nova biblioteca municipal. Els treballs, que durarien nou mesos i que fa uns dies s’han représ arran la pandèmia, trindran un cost de 1,1 mil-lió d’euros, dels quals la Diputación d’Alacant n’aporta 950.000.

L’Ajuntament va dir que el trasllat de la biblioteca a este emblemàtic edific senyorial xixonenc (de patrimoni municipal) està motivat per la impossibilitat de continuar en la seua actual seu, la finca el Cuarnero, degut a que no compta  amb el tamany necessari exigible per formar parte de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat Valenciana.

 

Potser, l’edifici actual de la biblioteca actual es destine a altres finalitats, com ara un centre juvenil, molt necessari al poble dolç.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *