Fecha actual:18 agosto, 2022

Alta qualitat del reportatge sobre el giraboix xixonenc en Terra Viva À Punt

Quan la creïlla i la penca són de qualitat i de Xixona ix un bon giraboix; això mateix ocorre quan dos grans periodistes, David Torres i Richard Van Krutchen, es posen davant i darrere de la càmera i quan eixa mateixa alta qualitat transmeten els ‘actors’ xixonencs Loli Colomina, Pepe Candela i Eduard Barrachina…així es va filmar el documental

 

À Punt, la televisió dels valencians, ho ha tornat a demostrar. És la televisió de proximitat i en valencià. Aquella televisió arrelada a la terra i a les persones que en ella viuen. Hui, el programa Terra Viva que presenta Jordi Payá, ha emés un esplèndid reportatge que, a més de demostrar ixe amor a la terra, als pobles i les seves gents, ha posat molt alt el llistó de la qualitat periodística, tant pel que fa a la redacció i guió com a la producció de vídeo i so. A taula parada!!!.

 

Una absoluta equisidesa, com ara el giraboix, menjar típic de Xixona (o menjar estella com el defineix la cuinera Loli Colomina). Menjar de reis i reines amb televisió del i per al poble, de qualitat i l’única en valencià, un idioma que s’ha de defendre en temps sempre complicats per les llengües vernacles o minoritàries.

 

 

 

 

Fa uns dies un equip de la televisió autonòmica es va desplaçar al poble del terró. En esta ocasió, però, Terra Viva (que emiteix al migjorn moltes notícies sobre agricultura, naturalesa i torró xixonencs) tenia en l’objectiu la recepta del giraboix, el mític dinar d’hivern, tot i que sempre va bé en qualsevol estació de l’any, fins i tot a la canícula de l’estiu.

 

El blog de terró, gelat i turisme Xixona ‘Made in Jijona’ va fer de amfitrió dels periodiestes David Torres i Richard Van Krutchen. Tot un privilegi i una experiència donada l’altíssima professionalitat de tots dos. I del fidel acompanyant: el càmera dron.

 

 

Un privilegi de periodistes i un luxe d’actors xixonencs: Loli Colomina, la cuinera; Pepe Candela, l’agricultor; i Eduard Barrachina, el comerciant de productes alimentaris.

Un giraboix de luxe: un menjar que es compon de dos plats de luxe, la sopa i l’aixetat. Dos plats també delicatessen en forma de comunicadors: David i Richard.

 

I l’aroma al pa torrat i a la terra banyada i a la tendeta de aliments de l’agricultura xixonenca encarnats en Loli, Pepito i Eduard.

Una cuinera experimentada, un agricultor de tota la vida i un honest i veterà comerciant posen el fermall a un grandíssim reportatge d’À Punt, la televisió de tots els valencians

Un gran treball de la televisió autonòmica À Punt per difondre la bona gastronomia xixonenca, el seu potencial com a destinació turística més enllà de les fàbriques de terró i gelat.

 

Des del blog ‘Made in Jijona’ li donem les gràcies a Terra Viva, del canal À Punt.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

2 Comments

  1. Myka Responder

    Se ven las fotos, ¡estupendas!….. Pero la mayor lástima es que el video se corta y no ves como realmente se hace la formula del xiraboix, yo a Loli la aprecio y la quiero mucho y se que entiende de esto. Pero es una pena que no salga todo el video.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.