Fecha actual:5 diciembre, 2022

Castelló anima a consumir gallons de clementina en Cap d’Any per a recolzar el sector primari local

“El consum de gallons és una tradició que cada any va creixent. És un producte local, de temporada i saludable», destaca el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló anima a consumir dotze gallons de clementina del territori en Cap d’Any per a recolzar al sector primari local i continuar potenciant canals curts de comercialització. Enguany s’eludirà el repartiment específic de bosses per a evitar possibles aglomeracions per la situació de pandèmia.

“El consum de gallons és una tradició que cada any va creixent. És un producte local, de temporada i saludable, i secundem d’aquesta manera a les nostres productores i productors”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L’aposta pel consum de proximitat és una de les línies estratègiques del Pla de Reactivació Agrària que impulsa la Regidoria de Transició Ecològica, que treballa per augmentar els punts de venda directa. En aquests moments té en marxa el mercat de la Fira de la Taronja, on una trentena de citricultors del terme municipal ofereixen els seus productes de temporada.

Preus justos

L’objectiu de la Fira de la Taronja és millorar la rendibilitat de l’activitat citrícola local, proporcionar preus justos i reduir la petjada ecològica.

Es pot visitar cada diumenge, de 09.00 a 13.30 hores en la Plaça Fadrell. Les parades de la Fira ofereixen les varietats de cítrics segons temporada, com marisol -octubre i novembre-, clemenules -novembre i desembre-, navel -desembre, gener, febrer, març i abril-, hernandina -gener, febrer i març-, navel late -gener, febrer, març i abril-, sanguina -febrer- i llimes -durant tota la Fira.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *