Fecha actual:28 enero, 2023

Climent advoca per una cultura empresarial que incorpore dades no financeres per equilibrar el benefici econòmic i el social

Ha inaugurat les primeres Jornades de Primavera en Economia Sostenible sobre ‘Informació no financera i memòries de sostenibilitat en empreses’ que se celebren el 30 de març i el 6 d’abril / En 2022 la Conselleria ha incrementat un 57 per cent les ajudes destinades a pimes, universitats, associacions i entitats sense ànim de lucre per a promocionar l’economia sostenible

 

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha destacat que «fomentar la sostenibilitat en el teixit productiu va molt més allà de la responsabilitat social corporativa. Es tracta d’una cultura empresarial que incorpora al balanç de resultats informació no financera».

En aquest sentit, Climent ha explicat que «és fonamental conscienciar i estimular als agents econòmics i a les pimes valencianes perquè emprenguen aquest camí, de manera que vaja calant que entendre l’economia a través de principis i valors, i buscar l’equilibri entre el benefici econòmic el benefici social, no sols és més positiu per a la societat, sinó també per a les pròpies empreses».

Rafa Climent ha inaugurat les primeres Jornades de Primavera en Economia Sostenible sobre ‘Informació no financera i memòries de sostenibilitat en empreses: importància i contribució a la sostenibilitat a la sostenibilitat econòmica’, organitzades des de la Càtedra d’Economia del Bé Comú i l’àrea de Sostenibilitat de la Universitat de València i la pròpia Direcció General d’Economia Sostenible de la conselleria.

Aquestes jornades se celebren del 30 de març i el 6 d’Abril, en horari de 17 a 19.30 hores, i amb possibilitat de seguir-les de manera telemàtica al Jardí Botànic de la Universitat de València.

Les jornades formen part del programa d’activitats per a 2022 de la Càtedra d’Economia del Bé Comú

 

Ajuden a reforçar la rellevància de les ajudes en matèria de foment de l’economia sostenible. Aquesta línia d’ajudes té entre els seus objectius, el foment, la difusió i estudi de la informació no financera, com a instrument clau per a contribuir a la millora de l’economia valenciana, i en particular amb l’ajuda a les Pimes perquè realitzen memòries de sostenibilitat.

En el període 2017-2021 la Conselleria ha convocat ajudes per valor de més de 2,1 milions d’euros destinats a pimes, universitats, associacions i entitats sense ànim de lucre per a promocionar l’economia sostenible. I en 2022, ha incrementat un 57 per cent el pressupost respecte a l’any anterior, destinant 1,1 milions a aquestes ajudes, en les quals, com a novetat, també podran optar els pactes i acords territorials per a la creació d’ocupació.

Idees que s’abordaran en les jornades

Durant aquestes jornades s’incidirà en què el paradigma social empresarial ha canviat de la voluntarietat cap a enfocaments basats en l’obligatorietat per la legislació i per exigències de la cadena de valor i de les persones consumidores, i amb fortes vinculacions a la sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 reforcen i estimulen els principis de responsabilitat social empresarial.

La jornada aborda la sostenibilitat des de la perspectiva de les Pimes la importància de les finances en la transició cap a una economia sostenible, ateses les exigències en matèria de legislació europea sobre el sector financer, i com afectaran el teixit productiu valencià en un futur imminent.

A més, s’abordaran quins enfocaments i metodologies són claus en la informació no financera com a element de canvi i millora en l’economia, com la importància de disposar de memòries de sostenibilitat en les pimes valencianes, així com la potencialitat de la legislació en matèria de ‘reporting’ no financer per a generar en el model productiu i en la dinàmica de les empreses canvis en favor de la sostenibilitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *