Fecha actual:9 agosto, 2022

Conselleria preveu desenvolupar 65 accions de promoció en l’exterior per a captar noves oportunitats de negoci

Un terç de les actuacions (d’interés també pel sector del terró) es dirigeix a Europa i està previst el desenvolupament de 15 missions inverses d’empreses importadores / Climent: «Hem recuperat el dinamisme de l’exportació, amb valors que superen les xifres anteriors a l’inici de la pandèmia»

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha informat que l’Ivace desenvoluparà un total de 65 accions de promoció en mercats exteriors integrades en el seu Pla de Promoció Exterior 2022 amb l’objectiu de captar noves oportunitats de negoci.

El conseller Climent ha ressaltat la importància de fer costat a les empreses «perquè estiguen preparades per a afrontar l’actual escenari i aprofitar la reactivació del comerç internacional» en un escenari marcat per la incertesa d’una banda i per «l’augment de la demanda de béns de consum a mitjà termini», per un altre.

A l’espera de conéixer les dades de comerç exterior de la Comunitat Valenciana en 2021, «hem recuperat el dinamisme de l’exportació, amb valors que superen les xifres anteriors a l’inici de la pandèmia», ha afirmat Climent.

Climent: Mantenim la nostra aposta per la internacionalització, amb el desenvolupament d’actuacions que faciliten a les empreses la seua eixida a l’exterior

Climent: Mantenim la nostra aposta per la internacionalització, amb el desenvolupament d’actuacions que faciliten a les empreses la seua eixida a l’exterior

Des de la conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Ivace, -ha assenyalat Climent – «mantenim la nostra aposta per la internacionalització, amb el desenvolupament d’actuacions que faciliten a les empreses la seua eixida a l’exterior i els permeta aprofitar noves oportunitats».

Uns d’aquests instruments és el Pla de Promoció Exterior, que contempla en 2022 un total de 65 accions amb l’objectiu de captar nous clients i continuar ampliant la promoció de marques i productes de la Comunitat Valenciana en els mercats exteriors.

El Pla de Promoció Exterior està desenvolupat per Ivace Internacional després de conéixer les accions de promoció que plantegen tant l’ICEX com les Cambres de Comerç. Les accions proposades són el resultat d’una posada en comú entre les quals proposa la Xarxa Exterior i les Associacions Sectorials, a les quals se’ls fa una consulta pública.

Les accions plantejades contemplen tant la participació presencial com la participació de manera virtual depenent de la situació del mercat en qüestió.

Sector agroalimentari

Quant als sectors, es contempla el desenvolupament d’accions multisectorials així com actuacions dirigides a la promoció internacional de sectors com l’hàbitat, calcer, agroalimentari, vins i begudes, construcció, químic, plàstic, joguet, automoció, fusta, sectors industrials, energies renovables, smart cities, contractació pública, serveis, ‘startups’, entre altres.

Desglossament d’accions

Els països europeus reben el 69% de les exportacions de la Comunitat Valenciana. En 2021 s’ha incrementat l’interés de les empreses de la Comunitat Valenciana per l’escurçament de les cadenes de subministrament i la diferenciació de proveïdors i clients impulsant el mercat europeu, sumat a la proximitat i avantatges de la UE.

Mercats com França, Alemanya i Itàlia concentren una part destacable de l’activitat

Aquesta zona és objectiu de fins a un terç de les accions previstes en 2022. Mercats com França, Alemanya i Itàlia concentren una part destacable de l’activitat, juntament amb altres països de la UE com Polònia, Països Escandinaus, Lituània, Letònia, Estònia, Romania, o República Txeca – Eslovàquia.

També es desenvoluparan accions en països fora de la UE, així com a mercats més emergents amb noves possibilitats com el Kazakhstan, Uzbekistan, Sèrbia, Albània o Montenegro. Al Regne Unit es desenvoluparan accions de posicionament.

Amèrica es consolida com un mercat de gran interés per als productes de la Comunitat Valenciana cap a on es destina el 15% de les exportacions, una àrea que serà destí d’un total de 9 actuacions. A Amèrica Llatina estan previstes missions comercials a Nicaragua, Guatemala, Panamà, Costa Rica /Colòmbia i l’Equador/ Perú i Xile.

A Àsia, una àrea amb un important potencial, estan previstes 9 accions en mercats com la Xina, Vietnam, Singapur, Indonèsia

A Àsia, una àrea amb un important potencial i dinamisme, estan previstes 9 accions en mercats com la Xina, Vietnam, Singapur, Indonèsia, Malàisia, Hong Kong, el Japó o Filipines.

Els països d’Àfrica ofereixen interessants perspectives d’augment en ser mercats en ràpid creixement, amb una edat mitjana molt jove i augment de renda per càpita. Una àrea que serà destí de 3 accions.

Les missions inverses de compradors és un dels instruments millor valorats per les empreses de la Comunitat, que tenen l’oportunitat de contactar amb interessants empreses importadores sense eixir de la Comunitat Valenciana.

En 2022 està previst el desenvolupament de 15 missions inverses. Aquestes accions es dirigeixen als sectors del calcer, materials de construcció, flors i plantes, químic, joguet, puericultura i confecció infantil, dansa, disseny, moble i il·luminació, tèxtil llar, arts escèniques i audiovisual.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.