Fecha actual:7 diciembre, 2022

Demanen una plataforma digital com la de Sant Joan per reactivar el comerç

El regidor de Compromís per Xixona, Joan Arques, reclama al Plenari de Xixona un instrument per Internet semblant al del poble veí, iniciativa tombada pel PSOE a l’octubre, i alerta del tancament de tendes a les últimes setmanes

Joan Arques, regidor Compromís per Xixona

 

Una plataforma digital com a trampolí per al comerç xixonenc. Seria una mena d’oferta virtual diaria com la que empren els negocis autònoms de Sant Joan baix el recolzament del propi Ajuntament que dirigeix l’alcalde socialista Jaime Albero, així com de la Conselleria d’Economia Sostenible, «i que tant bé està funcionant», segons explica el regidor de Compromís per Xixona, Joan Arques i Galiana, partit polític que ha fet la proposta.

L’iniciativa va ser tombada pel PSOE en un Plenari d’octubre i ara Compromís l’ha tornada a presentar al del mes de febrer, relata Arques, el qual afegix, en clau de clara alerta, que a les últimes setmanes han tancat, al menys, dos tendes conegudes al centre comercial de Xixona.

«Els xicotets comerços ofereixen proximitat i productes de qualitat. Creen ocupació estable, amb horaris que permeten conciliar la vida familiar i laboral. Redistribueixen la riquesa dins dels pobles. I, sobretot, ajuden a mantindre els carrers amb vida i el poble actiu. Un poble sense comerços és un poble moribund», raona Joan Arques a Made in Jijona.

Casc urbà de Xixona, des del Castell./FOTO BERNAT SIRVENT

Casc urbà de Xixona, des del Castell./FOTO BERNAT SIRVENT

Compromís per Xixona va pregar en el passat plenari de febrer la creació d’esta plataforma, com s’ha fet en Sant Joan d’Alacant, anomenada Comercia Sant Joant  (http://comercia-santjoan.com/) «i que està tenint motl èxit». També recorda que el PSOE va tombar en octubre de 2017 esta bona iniciativa i que recentment ha fet aplegar l’estimació a l’equip de govern del què costaria el desenvolupament d’esta plataforma al món d’Internet.

Segons el regidor de Compromís, «les noves tecnologies suposen una oportunitat per a reforçar el paper del nostre comerç local. L’objecti d’esta plataforma és  convertir Xixona en un enorme centre virtual, en el que els xicotets comerços pogueren mostrar a diari les seues ofertes per a atraure als clients, que les podrien tindre a colp de clic en els seus ordinadors, tablets o telèfons mòbils».

Al plenari ordinari de febrer, Compromís va transmetre la seua preocupació pel recent tancament de dos tendes (de roba i electrodomèstics) i va recordar la negativa del PSOE a aprovar la seua moció per a la creació d’una plataforma digital per als nostres comerços semblant a la de Sant Joan, que «podia haver constituït una oportunitat per a sostindre’ls o impulsar-los», en clara al.lusió als recents tancaments.

La marca ‘Xixona, el lloc més dolç del món’, sense reglament

A més a més, Compromís per Xixona va formular altres preguntes escrites al Plenari que presideix la socialista Isabel López Galera. Joan Arques va preguntar per les demores del reglament de la marca ‘Xixona, el lloc més dolç del món’ i el plec de condicions del Pou de la Neu que, després d’un any no estaven acabats i, per tant, «considerem que no s’ha fet una bona gestió per part de l’equip de govern».

La marca ‘Jijona, el lugar más dulce del mundo’ va ser presentada els últims dies de gener de 2017 per l’alcaldesa Isabel López amb un equip d’economistes d’un despatx de València en un acte celebrat al Cine de Dalt. Uns dies abans, l’alcaldesa i la regidora d’Urbanisme, Maria Teresa Carbonell, van presentar-la a la Fira Intrernacional del Turisme, Fitur, a Madrid.

https://www.facebook.com/bernat.sirventcoloma/videos/vb.100005091787905/651743621672025/?type=3

L’alcaldesa va destacar aleshores, a la Casa de Camp madrilenya, l’importància de poder comptar amb una marca de poble d’estes característiques per la seva possible projecció turística. Un any després, res se sap d’aquesta inversió inicial llevat de la creació d’un perfil (des del mes de maig de l’any passat sense activitat) a la xarxa social Facebook.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *