Educació oferirà FP dual a Xixona amb formació específica en el sector industrial i artesà del torró i gelat

L’IES Xixona imparteix una FP de forn, rebosteria i confiteria, que es transformarà en FP Dual perquè l’alumnat es forme en totes les particularitats tècniques del sector industrial i artesà
• El període d’admissió en FP per al pròxim curs és del 22 al 30 de maig

 

La Conselleria d’Educació oferirà el pròxim curs FP dual en en IES Xixona amb formació específica en el sector industrial i artesà del torró i els gelats.

La consellera d’Educació, Raquel Tamarit, ha visitat, juntament amb la ministra d’Educació, Pilar Alegría, l’IES Xixona per a conéixer de primera mà els estudis de Formació Professional que imparteix aquest institut vinculats amb la indústria i l’artesania torronera i gelatera d’aquest municipi de L’Alacantí.

L’IES Xixona imparteix dos títols de la família professional d’Indústries Alimentàries: el grau bàsic d’Activitats de Forn i Pastisseria, on es formen 20 alumnes i alumnes aquest curs, i el grau mitjà de Tècnic/a en Forn, Rebosteria i Confiteria, que compta amb 13 estudiants.

Amb la finalitat d’oferir formació específica en el sector industrial i artesà del torró i els gelats de Xixona, el pròxim curs la formació que s’ofereix serà d’FP Dual mitjançant la col·laboració entre la Conselleria i el sector productiu de la zona. En aquest marc, s’ha realitzat una avaluació amb l’Associació de Fabricants de Torró, Derivats i Xocolate i el Consell Regulador de Xixona i Torró d’Alacant, per a ampliar la formació específica de l’alumnat, tenint en compte les especificitats del personal tècnic que necessiten empreses i artesans i artesanes.

En aquesta línia, cal recordar que el procés d’admissió d’alumnat en FP per al pròxim curs serà del 22 al 30 de maig i el tràmit es fa a través del portal Telematricula.

Tamarit també ha visitat, acompanyada de la ministra, el Museu del Torró i la fàbrica de torrons El Llop, una de les empreses locals que manté conveni de col·laboració amb l’Institut per a acollir alumnat per a realitzar les pràctiques del mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *