Fecha actual:25 mayo, 2019

«El més important no són els premis, sinó que la gent valore el que fem a L’Entrepà»

Ame y Ema Ripoll, les germanes que varen fundar fa divuit anys el restaurant més guardonat de tota Xixona a la Ruta de la Tapa amb Torró, asseguren que l’esdeveniment gastronòmic s’ha consolidat i que este any han notat més clients de Benidorm, Alacant i Elx durant els caps de setmana

Dos són els premis que han obtingut les germanes Ema y Ame Ripoll, amb tot el seu equip a la cuina i a la sala, en la Ruta de la Tapa de Terró per Xixona d’aquest any. En concret, la de millor tapa amb torró, que va decidir un jurat professional elegit per l’Ajuntament i els comerciants xixonencs, i que està dotat amb 500 euros donats pel Consell Regulador de l’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Jijona y Turrón de Alicante. El segon premi és per la millor presentació, dotat amb 300 euros i donat per la empresa Almendra i Miel (fabricant de les populars marques El Lobo io 1880).

No hi ha cap edició de la ja consolidada Ruta de la Tapa amb Torró per Xixona que L’Entrepà no haja pìcat algún premi en cadascuna de les seves tres categories (millor tapa amb terró, millor presentació o millor tapa en general).

Ema Ripoll prepara a la cuina de L'Entrepà la tapa amb torró Penyes de Roset que va guanyar en 2017./FOTO ANTONIO GARCÍA

Ema Ripoll prepara a la cuina de L’Entrepà la tapa amb torró Penyes de Roset que va guanyar en 2017./FOTO ANTONIO GARCÍA

«És clar que açò, per un ofici tan sacrificat i dur com es l’hosteleria, ens suposa una important injecció de moral per a seguir endavant», expliquen al blog Made in Jijona les germanes Ame i Ema Ripoll.

800 euros per pagar coses i tapar forats

Asseguren que els diners obtinguts (800 euros) «són el de menys, tot i que ens serviran per fer pagaments i per tapar forats, com tothom». «El més important -destaquen les fundadores del popular gastrobar xixonenc- és que el nostre treball es valorat per la gent del poble i la que ve de fora a la ruta de les tapes, a nosaltres ens agrada fer les coses bé i que després ho valore la gent és la major recompensa que hi podem trobar».

Accesos al gastrobar L'Entrepà de Xixona./FOTO ANTONIO GARCIA

Accesos al gastrobar L’Entrepà de Xixona./FOTO ANTONIO GARCIA

«La veritat és que no ens esperàvem que els distints jurats ens donaren dos premis; com a molt, teníem il.lusió amb el de la millor presentació, perquè era original el polvoró i la tarrina que simulava de gelat», afegixen estes dos emprenedores que a hores d’ara es prenen un xicotet respir en obrir només a l’estiu divendres, dissabte i diumenge. «Ho fem així, perquè estos mesos de juny i juliol hi ha molt poca gent pels carrers de Xixona», assenyalen.

Hem decidit introduir a la carta i als menús especials de la Fira del Nadal les dues tapes guardonades: el polvoró i la tarrina

Tan contentes s’han quedat les germanes Ame i Ema que han decidit introduir a la seva carta el polvoró, la tapa guardonada com a la millor amb torró de tota Xixona en 2018. També la tarrina hi serà al menú de forma permanent, així com als menús especials que ofereixen durant la massiva Fira de Nadal i del Torró al pont de la Constitució.

Croqueta de terró de Xixona i boletus sense l'embolic de paper que simula un polvorò./FOTO ANTONIO GARCIA

Croqueta de terró de Xixona i boletus sense l’embolic de paper que simula un polvorò./FOTO ANTONIO GARCIA

Destaquen que l’esdeveniment que va impulsar l’exalcalde de Xixona, Ferran Verdú, fa ja huit anys s’ha consolidat plenament al poble, al menys a una gran majoria de bars i restaurants, la qual cosa significa que ja estan pensant en les presentacions i el contingut de les seves tapes per l’edició de 2019.

«Este any és cert que hem notat més gent que cap any de la ruta de la tapa, sobretot clients d’Alacant, Benidorm i Elx o Santa Pola, que han vingut a conéixer-nos especialment dissabte i diumenge», expliquen a Made in Jijona Ame i Ema. «Ho hem notat, sobretot, amb més reserves per dinar els caps de setmana mentre s’ha celebrat la ruta, i ens hem alegrat moltíssim», assenyalen. «Va venir una taula de Santa Pola d’una família sencera que ens va demanar totes i cadascunes de les tapes que tenim a la carta, no només les de la ruta del torró i les que teníem de torró dels anys anteriors», expliquen sense poder ocultar la seva satisfacció per la tasca ben feta.

Tarrina que simula de gelat, però que és una supèrbia fussió de carrillera i pollastre amb puré de patata violeta i terró Jijona./FOTO ANTONIO GARCÍA

Tarrina que simula de gelat, però que és una supèrbia fussió de carrillera i pollastre amb puré de patata violeta i terró Jijona./FOTO ANTONIO GARCÍA

Creuen que este esdeveniment és un bon complement per la destinació de Xixona com a producte turístic d’interior i del torró i el gelat. «Hem notat també molta gent que venia després de fer rutes de senderisme, per les nostres muntanyes o per les coves de Canelobre de Busot», afegeixen les dues germanes. Consideren que abans estava molt més «desamparada» la promoció de Xixona com a destinació turística i que ha millorat molt la cosa en els últims anys. Elles en porten al negoci divuit i poden donar-hi fe.

Si cap inversor s’ha atrevit encara a fer un hotel al casc urbà de Xixona serà perquè no hi veu rendibilitat, la qual cosa no significa que no canvie eixa situació

A la pregunta de si Xixona pot millorar encara més com a destinació turística d’interior, gastronómica i industrial si hi ha més de producte específic, como per exemple un hotel al casc urbà de Xixona, contesten que «si cap inversor s’ha atrevit amb eixe projecte és perquè no hi vorà suficient rendabilitat, la qual cosa no significa que no hi haja a futur algún inversor que es decidisca a apostar per Xixona».

Tapa esplèndida amb torró i pericana que va guanyar el concurs en 2017 i que este any es va oferir a L'Entrepà./FOTO A. G.

Tapa esplèndida amb torró i pericana que va guanyar el concurs en 2017 i que este any es va oferir a L’Entrepà./FOTO A. G.

«La gent de fora, fins i tot de fora de la província d’Alacant, cada vegada ve més a Xixona i no només en la Fira de Nadal, sinó tot l’any i això i s’ha de saber aprofitar per tothom», sentencien.

Premios y más premios para L’Entrepà, el templo de la tapa con turrón y mucho más

Bernat Sirvent Coloma

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *