Fecha actual:9 diciembre, 2022

La Batukada errant

Acutació de Giraboix Batukada en l’últim carnestoltes del col.legi Cristòfol Colom./FOTO BTKD GIRABOIX

El grup Giraboix, que s’ha constituit com associació i te vint components, ha sigut «forçat» a canviar en els últims mesos tres vegades de lloc d’assaig i denuncia que l’Ajuntament no li fa cas, ni li cedeix un local ni li dona cap d’ajut per llogar-ne un

La situació va esclatar ahir, després que el grup Giraboix Batukada tinguera que interrompre el seu assaig de cada diumenge per supostes molèsties al veïnat. L’assaig va tenir lloc a la pinada del poliesportiu de Xixona. Abans d’eixe lloc, Giraboix BtkD ha tingut que fer una processó literal per altres llocs, com ara el parc de la Venta Sant Antoni o el parc del castell, al casc urbà del poble.

Ahir per la vesprada, la presidenta del grup Sofia Doménech i alguns components destacats com Sergio Galiana i Mamen Santos van estar temptats a fer-ho públic, cansats de què «l’Ajuntament ens ignora des de fa un any i mig». Finalment, van decidir-se a fer-ho a través del seu perfil de facebook, la qual cosa ha tingut una resposta molt multitudinària del poble de Xixona, que critica la falta d’adjut de l’Ajuntament i, al temps, recolza el grup i resta importància al sorroll i supostes molèsties al veïnat.

Por más días como este 🎼🎼😍😍

Geplaatst door Giraboix BtkD op Zondag 10 december 2017

Este es el comunicat que van llançar a última hora de ahir, diumenge: »

«A qui corresponga. Fa un any i mig que vam començar esta aventura. Amb molt esforç i molta il.lusió estem aconseguint portar este projecte tan xulo endavant. Estem tenint molt bona acollida per part de la gent, cada dia hi ha més persones que volen formar part de Giraboix, tant xiquets com joves i adults. Ens faria molta il.lusió poder crear una escola i que el projecte es faci gran. Donc bé, primer féiem l’assaig al castell, en horari de 11 a 13 del mig dia i ens van fer fora perque molesàvem els veïns, entenem que fem molt soroll i per tal de no molestar ningú vam canviar el lloc d’assaig a Sant Antoni d’on també ens han demanat que marxem. Ara estàvem assatjant al Poliesportiu, a la zona del bar, que està tancat, i com no també ens fan fora……si voleu que vos diga la veritat, ens sentim com si fórem delincuents!!
Hem anat a l’ajuntament per demanar un espai i poder assatjar sense molestar ningú, pero la resposta ha sigut que no ténen cap local i tampoc ens poden ajudar econòmicament per poder llogar-ne un, i la nostra pregunta es, ¿per qué la majoria d’associacions del poble disposen d’un espai cedit per l’ajuntament i nosaltres no només manquem d’aquest espai sinó que ademés hem d’anar fugint d’un lloc a un altre com si allò que fem no estiguera be??
Necessitem un espai, on poder tocar sense molestar ningú, on poder fer escola per als mes menuts, on poder disfrutar de la nostra passió que es la música. 
Fem música. Fem cultura. Fem poble.Amunt Giraboix!!»

El grup assaja en hores molt normals, és a dir, el diumenge de deu a tretze hores del matí. Giraboix va començar el seu projecte amb sis persones. Hui en dia en conforma vint i la xifra, explica Mamen Santos, pot créixer en demanar la seva inscripció més gent jove, sobretot xiquets. «No volem molestar ningú, sinó només que l’Ajuntament ens faça algo de cas, que també som una associació plenament constituida i ens tiren una maneta, que ens done una solució l’Ajuntament per tal de no assajar en mig del carrer», explica Mamen Santos.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *