Fecha actual:29 noviembre, 2022

La despesa mitjana de turistes estrangers que visiten la Comunitat Valenciana ja supera el nivell prepandèmia

Francesc Colomer destaca que «el perfil del turista estranger postpandèmia gasta més i es queda més dies a la Comunitat Valenciana»

 

 

El turisme estranger s’està recuperant a la Comunitat Valenciana durant 2022, segons mostren les dades del primer trimestre que registren les enquestes Frontur-Egatur de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que Turisme CV ha recollit en un informe.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que «el final de les restriccions a la mobilitat per a reduir l’impacte de la COVID-19 es reflecteix en els resultats del primer trimestre de 2022 que mostren les estadístiques oficials».

Durant el primer trimestre de 2022, la demanda estrangera a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat un 831,7 % interanual (un 23,4 % menys que en 2019). A més, la despesa turística ha augmentat un 752,8 % (-9,7 % respecte als resultats de 2019).

Pel que fa als nivells de 2019, any anterior a la pandèmia i de grans resultats en el sector turístic, durant el primer trimestre de 2022 s’ha incrementat tant la despesa per viatge (17,9 %), com l’estada mitjana (10,8 %) i la despesa mitjana diària (6,4 %).

Colomer ha recalcat que, segons aquests resultats, «el perfil del turista estranger postpandèmia gasta més i es queda més dies a la Comunitat Valenciana».

No obstant això, Francesc Colomer ha assenyalat que «aquests resultats i percentatges tan elevats hem d’analitzar-los amb prudència i amb la lògica del moment que vivim, després d’eixir d’una pandèmia», i ha recalcat que «les dades que verdaderament ens interessen són la consolidació de la destinació i la tendència en la millora de la rendibilitat».

Dades per províncies

A la província d’Alacant, el nombre de turistes estrangers durant el primer trimestre de 2022 (xifrat en 700.346) ha crescut un 1.221,2 % interanual. A més, destaca l’increment de l’estada mitjana del turista de França (44,6 %), estimada en 17 dies. Després del Regne Unit, França i els països nòrdics són els emissors més destacats del trimestre a la província d’Alacant.

A més, les dades de l’INE mostren que a la província de Castelló el nombre de turistes estrangers (xifrat en 34.960) ha crescut durant el primer trimestre de l’any un 283,7 % interanual.

A la província de València, durant el primer trimestre de 2022 el nombre de turistes (429.986) ha crescut un 583,1 % interanual. Destaca l’increment de l’estada mitjana del turisme procedent de França (15,7 %), estimada en 9,6 dies, i els Països Baixos (9,2 %). A més, les dades apunten que França i Itàlia han sigut els principals mercats emissors del trimestre.

Més informació: consulteu ací.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *