Fecha actual:20 enero, 2022

L’espectacle de la Mare Naturalesa, en la Volta a Peu de Xixona

Imatge del Barranc de la Cova dels Corrals de Xixona, en la Penya Migjorn./FOTO CENTRE EXCURSIONISTA XIXONA

El Centre Excursionista de Xixona organitza, per vint-i-quatrena edició, aquesta prova no competitiva el 9, 10 i 11 de març en la qual es recorren molts indrets bellíssims dels 161 quilòmetres quadrats que té el terme, el cinqué més gran de la província i el primer de muntanya

Diu el professor d’Educació Secundària i filòleg Josep Miquel Arques Galiana al seug magnífic llibre ‘Les Muntanyes de Xixona’, editat per l’Ajuntament de Xixona l’any 2016, que «en els darrers anys hem vist un auge dels esports de muntanya en el poble. Els xixonencs sempre hem tingut eixe gust en aquest camp. De fet, tenim una de les associacions més antigues del poble, el Centre Excursionista de Xixona (CEX) que, des de l’any 1972 fins ara, ha realitzat nombroses expedicions per conquistar ingents pics arreu del món, des del Mont Blanc a Europa passant per la serralada Andina amb el Cimborazo o el Kilimanjaro».

És precisament el CEX l’organitzador, nada menys que per vint-i-quatrena edició (quasi un quart de secle, que es diu promte), de la Volta al Terme a Peu, una prova que no és competitiva i que «neix de l’incondiconal sentiment al nostre poble i a la natura i els paisatges que l’envolten». Se celebra els dies  9, 10 i 11 de març, és a dir, este mateix cap de setmana.

L’organització del CEX explica que el disseny de l’itinerari només es desvetllarà durant l’activitat, sent secret fins a la realització del mateix. A més, explica que hi ha que respectar en tot moment les indicacions que per a cada esdeveniment puga establir l’organització o el director de l’eixida. També hi ha que respectar de forma escrupolosa l’entorn natural o privat quan es camine per pistes i senders, axí com les normes de circulació quan es circule per carretera.

L’eixida serà el dia 9 de març a les 16:00 hores des del CEX. Cims, cabeços, llomes, foies, colls, muntanyes, penya-segats, serres, serralades. Tot en la butxaca desde divendres per la vesprà pels amants xixonencs o forasters que s’inscriguen en la prova abans del 7 de març, és a dir, de demà dimecres. CEX adverteix que s’haurà d’acreditar la tinença de la tarja federativa amb una fotocopia que acompanyi la inscripció.

La dificultat de la prova és alta

La dificultat de la prova es alta, segons CEX, que explica que «no es retornaran els diners de la inscripció si els participants són sancionats amb l’expulsió, abandonen durant l’activitat o si cancel·len la inscripció passat el dimecres 7 de març». La informació es pot rebre al teléfon del Poliesportiu de Xixona, que és 659 20 92 11. L’activitat està patrotzinada per la Regidoria d’Esports que dirigeix Cristian Sirvent.

La Volta a Peu de Xixona, que se celebra una setmana després de la que tingué lloc amb bike, és una oportunitat única pels amants de la Mare Naturales per descobrir un terme, el del poble del torró i del gelat, amb 161 quilòmetres quadrats que donen molt de si, segons relata al seu llibre ‘Les Muntanyes de Xixona’ Josep Miquel Arques i Galiana.

De fet, Xixona és en extensió el cinqué municipi de la rovincia d’Alacant (després de la pròpia capital, Elx, Oriola i Villena) i el primer de muntanya. I a Xixona la coneixen més pel torró i pel gelat que per aquesta data geogràfica. Arques explica que «es mire per on es mire, Xixona és un gran balcó, de nord a sud i d’est a oest». Així és: Almadens, Almarx, Almoraig, Alt de Feliu, Alt de la Martina, Font de Vivens, Foietes, Segorb, Argamells, Alts del Cuc, Cantallops, Albalat, L’Espardenyer, Cabeç de Romero, del Corb, dels Nanos, Cabeçò d’Or, Gurugú, Llentisclar, Mascuna, Matxet, Menjovellos, Montagut, Mola ded Bernat, Montagut, Montnegre, Penya Foradada, Mignorn, Roset, La Grana, Els Plans, El Quarter, Vistabella…

Xixona és cita obligada aquest cap de setmana pels amants de debò de les muntanyes, de la natura, del paisatge, de la contemplació, del silenci, dels aus, de l’oxigen en vena…

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *