L’Ivace cedeix sòl industrial a l’Ajuntament Xixona per a la implantació d’un Centre d’Investigació de Gelat Artesanal Europeu

Aquest projecte serà desenvolupat per l’Associació Nacional Empresarial d’Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxates de Xixona / Permetrà atendre les necessitats actuals del sector gelater i el reforçarà amb un espai propi

 

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha signat amb l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, la cessió gratuïta per part de l’Ivace d’una parcel·la de sòl industrial situada al parc empresarial L’Espartal III de Xixona.

És tracta de la parcel·la E4, propietat de l’Ivace i amb una superfície de 2.174,76 m², que l’Ajuntament cedirà al seu torn a l’Associació Nacional Empresarial d’Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxates de Xixona, (ANHCEA), per al desenvolupament d’un Centre d’Investigació de Gelat Artesanal Europeu.

Conseller Rafael Climent:  Donem un pas importantíssim per a que aquest projecte siga prompte una realitat

Climent ha assegurat que amb la cessió “donem un pas importantíssim per a que aquest projecte siga prompte una realitat. Un projecte que sens dubte farà encara més atractiu L’Espartal III per a la implantació de noves empreses, incrementant el seu valor afegit, i la seua competitivitat i consolidant-lo com a un espai productiu estratègic per al sector agroalimentari de la província d’Alacant i de la Comunitat Valenciana”.

Per al conseller, el centre europeu “situarà a Xixona com a referent europeu i mundial en el sector gelater i actuarà com a un importantíssim pol d’atracció d’inversió, per a la implantació de noves indústries a l’àrea empresarial que contribuiran a generar ocupació estable i de qualitat i per a involucrar a les empreses i associacions sectorials per a potenciar l’àrea industrial”.

Rafael Climentl: El centre d’investigació beneficiarà també a la resta d’empreses ja instal·lades al parc empresarial que podran intercanviar sinergies

 

“El centre d’investigació -ha afegit- beneficiarà també a la resta d’empreses ja instal·lades al parc empresarial que podran intercanviar sinergies, coneixements i experiència, contribuint així a l’objectiu de l’economia circular”.

Noves instal·lacions

Cal destacar que el centre d’investigació permetrà atendre les necessitats actuals del sector gelater, un sector industrial estratègic de gran potencial i generador de llocs de treball, amb un gran arrelament i tradició en l’economia de la província i en el municipi de Xixona.

Laboratori d’investigació del gelat artesà; aula de formació

A més, el sector es vorà reforçat amb un espai propi on està previst la instal·lació de: laboratori d’investigació del gelat artesà; aula de formació de pràctiques de gelateria amb les mesures adequades per a l’homologació de tota la formació que es realitze en ella, i que es puga interactuar amb el laboratori; àrea d’administració general; sala de reunions de junta directiva i per a celebrar encontres amb els associats; magatzem; despatxos per a reunions i sala de documentació amb possibilitat d’ampliar-la segons les necessitats.

En les noves instal·lacions també s’ubicarà l’actual central de compres per oferir a l’associat matèries primeres i productes relacionats amb el món del gelat, amb una qualitat determinada i a un preu molt competitiu que evita l’alça de preus del mercat.

 

Segons el conseller “es crearà en el si de l’Associació un element indispensable per a la I+D que permetrà obrir el camp d’un sector molt tradicional, analitzant el mercat, la demanda del consumidor i l’avanç en el coneixement del màrqueting, potenciant la investigació de manera conjunta que servisca per a tot el sector, en tractar-se de microempreses que no poden realitzar tots  aquests estudis de manera individual”.

L’Espartal III

L’Espartal III, comercialitzat per l’Ivace, està situat en un dels entorns de major tradició en el sector agroalimentari i s’ha consolidat com un espai empresarial clau en el qual les empreses han sabut unir tradició i innovació per a continuar creixent i generant riquesa.

És una àrea industrial especialitzada en la producció de torró, xocolate i dolços i seu del Consejo Regulador de las Indicaciones Geográficas Protegidas Jijona y Turrón de Alicante, un sector molt molt vinculat al gelat, i sent els dos productes emblemàtics per a la ciutat de Xixona, amb el que s’augmentarà el valor afegit a la ciutat i a tota la població en oferir millors serveis.

 

 

 

 

Ajudes polígons Xixona

L’Espartal III és un polígon que ha millorat i modernitzat la seua imatge i els seus serveis gràcies a les ajudes directes de l’Ivace que ha concedit un total de 370.078,96 euros (convocatòria 2018-2019).

Junt a L’Espartal III, les ajudes de millora han beneficiat també a sis polígons més de Xixona: Segorb, Revolta de la Paella, L’Espartal, Sector IX-A, Sector 10.1 i Sector 10.2.  En total, l’Ivace ha concedit 1,8 milions d’euros a set polígons industrials de la localitat.

El Blog Made in Jijona ja va adelantar en gener d’este any que la parcel.la ja havia sigut cedida per l’IVACE a l’
Ajuntament, al menys, que s’havia pres la decisió política i administrativa pel conseller Rafael Climent i el seu equip.

La Conselleria d’Economia ja ha cedit la parcel·la per a l’Institut d’Investigació del Gelat

El Instituto de Investigación del Helado Artesano, más cerca

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *