Corresponen a un total de 167 municipis de la Comunitat Valenciana / Se subvencionaran noves actuacions com la portada a l’àrea industrial d’energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua
Ivace Parcs Empresarials, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha rebut un total de 281 sol·licituds d’ajuda per a la millora i modernització d’àrees industrials de 167 municipis de la Comunitat Valenciana corresponents a la convocatòria de 2022.
Del total de peticions que s’han presentat, 78 corresponen a polígons industrials de la província d’Alacant, 60 a Castelló i 143 a València. Això es tradueix en sol·licituds de 45 municipis d’Alacant, 34 de la província de Castelló i 88 de València.
Totes elles s’emmarquen en l’ordre d’ajudes de 2022 publicada en el DOGV el 26 de gener de 2022, el termini de presentació del qual va finalitzar el passat 21 de febrer i que compta amb un pressupost de 37,42 milions d’euros, el major esforç inversor fins al moment, per a subvencionar fins al 100% dels projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la Comunitat Valenciana.
Línia despoblació
La convocatòria de 2022 compta per segon any consecutiu amb una línia específica d’ajudes destinada als municipis en risc de despoblació amb una dotació pressupostària de dos milions d’euros.
D’aquesta manera, del total de les sol·licituds rebudes 14 corresponen a 11 municipis que s’han acollit a la línia de despoblació. En concret, es tracta de huit localitats de la província de Castelló (Olocau del Rey, Sot de Ferrer, les Coves de Vinromà, Llucena, Vilafranca, Morella, Villahermosa del Río i Argelita) i tres de la província de València (Titaguas, Higueruelas i Torrebaja).
Noves actuacions
En la convocatòria de 2022 s’inclouen noves actuacions subvencionables entre les que destaca l’obra civil per a la portada total o parcial al polígon de serveis com a energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua que permetrà donar un major subministrament a les empreses, i la construcció de grans infraestructures que beneficien a l’àrea industrial com un baixador ferroviari, ponts o creació de vials d’accés al parc empresarial.
També se subvencionarà l’adquisició de terrenys confrontants a l’àrea industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments i accessos
També se subvencionarà l’adquisició de terrenys confrontants a l’àrea industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments, accessos, amb la finalitat de superar en un 5% o més els estàndards exigits en la normativa urbanística, així com la implantació en el polígon o en terrenys confrontants d’estació de servei, centre polivalent, servei de correus, oficines bancàries, instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d’educació infantil, hotel i servei de salut i restauració.
De la mateixa manera s’inclou la millora en el subministrament elèctric tant en mitjana com en baixa tensió, així com generació d’energia renovable per a tot el polígon, la implantació d’algun sistema que permeta la identificació correcta dels codis LER (Llista Europea de Residus) dels residus generats, la creació d’un cens d’empreses de les àrees industrials, l’eixample dels vials i pàrquing de camions.
L’adequació de marquesines per a les parades d’autobús dins del polígon industrial o en un radi de 300 metres i la creació o millora de zona/punts de recàrrega de vehicles elèctrics dins del parc empresarial (incloses bicicletes elèctriques i patinets elèctrics) són també algunes de les noves actuacions.
Així mateix, s’ampliaran altres actuacions ja existents com l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis o infraestructures susceptibles de ser cablejades, increment d’hidrants i millora del sistema de proveïment d’aigua contra incendis, directori d’empreses i serveis, adaptació de vials i senyalística i sistema de recollida d’aigües pluvials.
Deja una respuesta