Fecha actual:28 enero, 2023

L’IVAM és la institució cultural més valorada del 2021 a la Comunitat Valenciana

El museu encapçala l’escalafó del millor de la cultura, segons els professionals enquestats

 

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) se situa en el podi de les institucions i els esdeveniments culturals més importants de la Comunitat Valenciana, segons l’Observatori de la Cultura corresponent a 2021 realitzat per la Fundación Contemporánea. L’informe també designa l’IVAM com la insígnia cultural de la Comunitat Valenciana, que correspon a la proposta més destacada segons els professionals del territori esmentat.

Juntament amb l’IVAM, la llista del millor de la cultura en 2021 es completa amb el Centre del Carme i Bombas Gens Centre d’Art, que ocupen el segon i tercer lloc. Russafa Escènica, Dansa València, el Palau de les Arts, Sagunt a Escena, la Fundació Bancaixa, el Museu de Belles Arts i el Palau de la Música tanquen la nòmina dels 10 millors.

L’informe referenda així la programació de l’IVAM, que en 2021 va albergar exposicions temporals d’artistes com Mona Hatoum o Josep Renau, que han sigut subratllades expressament en el rànquing.

La llista s’ha elaborat a partir de les opinions de 358 professionals de la cultura, entre els quals es troben escriptors, actors, músics, arquitectes, responsables d’institucions culturals, productors o galeristes, que han respost entre desembre de 2021 i gener de 2022 a un qüestionari valorant diversos aspectes de l’activitat cultural.

El Reina Sofia, en l’àmbit nacional

En l’àmbit nacional, el museu Reina Sofía ha sigut el millor de 2021, seguit pel museu del Prado i el museu Thyssen-Bornemisza, que ocupen la segona i tercera posició, respectivament. De nou, dues institucions públiques de la Comunitat Valenciana com l’IVAM i el Centre del Carme s’inclouen en el rànquing nacional del millor de la cultura, d’acord amb aquesta radiografia de les propostes culturals més importants de tot l’Estat. La llista es completa amb 82 institucions i activitats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *