Fecha actual:21 febrero, 2020

Més control sobre les concessions de serveis de l’Ajuntament

El Plenari de març aprovà, per unanimitat, una moció de Compromís per Xixona sobre els plecs com ara el de neteja i recollida de fem, servei d’aigua potable, bar del poliesportiu o bar del Barranquet, per tal que el ciutadà puga formular queixes

Bar concessionat per l’Ajuntament del parc del Barranquet de Xixona./FOTO TURISME XIXONA

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes març va aprovar per unanimitat  dels regidors assistents la moció de Compromís per Xixona sobre el control dels plecs municipals de concessions administratives de serveis.

L’Ajuntament de Xixona disposa de diversos plecs, com el de neteja i recollida de fem, servei d’aigua potable, bar del poliesportiu, bar del parc del Barranquet i hotel-restaurant del Pou de la Neu. «Però la informació sobre el nivell d’acompliment dels esmentats plecs és generalment molt escassa», denuncia el regidor de Compromís per Xixona, Joan Arques.

La cessió de la gestió d’un servei públic municipal a un tercer no eximeix a l’Ajuntament de la seua responsabilitat a l’hora de garantir que este e s desenvolupa en les condicions adequades», afegeix Arques, el qual considera que «el correcte control de les diferents concessions municipals és un aspecte fonamental a garantir, així com el bon funcionament dels ajuntaments i el servei que han de prestar als ciutadans».

El regidor i portaveu de Compromís per Xixona creu que l’Ajuntament ha de poder donar explicacions sobre estes concessions i, per tant, «és imprescindible establir uns mecanismes de control i avaluació».

Hotel Pou de la Neu que l’Ajuntament vol torar a reobrir després de tres anys./FOTO XIXONA TURISME

Un cost de 140.000 euros en el Hotel Pou de la Neu

Joan Arques, regidor de Compromís per Xixona, va explicar que «un dels
motius de presentar esta proposta han sigut els reiterats incompliments d’estos plecs per part de les concessions, recordem l’últim cas de l’Hotel del Pou de la Neu, que ens ha costat més de 140.000 euros als xixonencs i xixonenques. Per altra banda, els veïns i les veïnes també han de conèixer de quines concessions disposa l’Ajuntament per a valorar el seu servei i, si cal, exercir el seu dret de queixa».

Esta moció arriba, a més a més, en un moment en el qual molts ciutadans de Xixona estan fent-se la pregunta de què farà l’Ajmuntament que presideix Isabel López davant la situació actual de tancament del bar del poliesportiu, un lloc molt visitat, especialment, durant els mesos de primavera i estiu a Xixona.

Bernat Sirvent Coloma

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *