Fecha actual:21 marzo, 2019

Quatre mesos sense contestar els familiars dels dependents d’AFA

Setze ciutadans que hi tenen malats al centre, cedit i mantingut per l’Ajuntament, es queixen del retard en respondre-los després de reclamar millores, i la regidora Teresa Carbonell assegura que “ja està preparat l’escrit per eixes persones particulars, tot i que estem en contacte amb la direcció de l’Associació”

Un grup d'usuaris i familiars d'AFA en la recent donació formal d'un ajut per part de la Fundació La Caixa.

Un grup d’usuaris i familiars d’AFA en la recent donació formal d’un ajut per part de la Fundació La Caixa./FOTO AFA

Quatre mesos porta l’Ajuntament de Xixona, a través de la Regidoria de Serveis Socials, sense contestar a un grup de setze familiars de l’associació AFA (creada l’any 2010 per poder satisfir les necessitats i demandes del col·lectiu de Malats d’Alzheimer i altres Demències de Xixona d’una manera més directa i complementària als serveis públics). Reclamen un centre de dia com a tal, en denunciar les condicions del local actual, i millores en el transport de les persones dependents. La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Xixona, María Teresa Carbonell, acaba d’assegurar a Made in Jijona que “en breu contestarem a eixes persones particulars, tot i que estem en permanent contacte amb la direcció d’AFA, a través de la seva presidenta Remedios Ramos”.

No ha sentat gens bé a estos setze familiars d’usuaris d’AFA el retard oficial a l’hora de contestar les seves propostes. Varen registrar una instància general en l’Ajuntament el 18 de desembre i una altra per recordar que no se’ls havia contestat el passat mes de març. En total, més quatre mesos sense rebre notícies de l’Ajuntament.

La regidora Carbonell aclarix que “el escrit de contestació ja el tenim per enviar-lo a eixes persones, que legítimament poden dirigir-se a l’Ajuntament, tot i que estem en permanent contacte amb la direcció d’AFA que presideix Remedios Ramos”. “Clar que anem a contestar-los, però cal destacar que el local es municipal i tot el cost del manteniment, a més d’un conveni a AFA, gràcies a l’Ajuntament, la qual cosa no vol dir que no siguem conscients de les necessitats creixents d’este col·lectiu”, afegeix Teresa Carbonell.

Vídeo de testimonios reales AFA XIXONA I COMARCA

Buenos días, queremos compartir con todos vosotr@s un vídeo que grabamos con motivo del "Día Mundial del Alzheimer " de este pasado mes deseptiembre de 2017, y el cual se emitió en la charla que ofrecimos por dicho motivo.En el, se cuentan testimonios reales de nuestros usuari@s, de como han cambiado sus vidas y estado de ánimo, desde que acuden a AFA, de como se sentían el primer día y como se sienten ahora….Os animamos a verlo, está hecho con mucho cariño.Un saludo y Feliz tarde!!

Geplaatst door Afa Xixona I Comarca op Dinsdag 21 november 2017

En l’escrit remés el passat desembre pels setze familiars, signat per Lorena Verdú López en representació de la resta de persones amb familiars a l’AFA, s’assegura que “creiem que ha arribat el moment de demanar un Centre de Dia”. Afegeixen que “com a familirs del usuaris, únic centre en el poble que atén les necessitats de persones dependents, hem constatat les manques que nostra ciutat té sobre aquest tema, tot i que és d’agrair la col·laboració de l’Ajuntament en cedir les instal·lacions i ocupar-se del seu manteniment veient que cada vegada és major el nombre d’usuaris que es beneficien d’aquest servei, per la qual cosa considerem que, a curt termini, no cobrirà les necessitats reals”. “Què passarà amb totes aqueixes persones majors, persones amb discapacitat, dependents… quan arriben a una determinada edat? Hem d’exportar-los fora del nostre poble, nostra volguda Xixona?”, es pregunten en l’escrit.

Denuncien que la zona d’accés interromp el vianant que passa per la vorera, perquè el bus-transporta ha de pujar a la mateixa i només hi ha reservat una plaça decotxe i sempre està ocupada. A més, adverteixen que hi ha “diverses aules sense finestres ni sense llum natural, tot i que hi ha malalts que hi passen 8 hores”. “L’equip tècnic s’esforça a proporcionar els usuaris el millor servei dins de les possibilitats que ofereix el centre en optimitzar els recursos d’espai”, aclareixen. Creuen que el servei d’autobús cedit per l’Ajuntament “també es podria millorar, sobretot en estiu, Nadal i Setmana Santa”.

L’Ajuntament comprarà un autocar nou en estar ja previst al Pressupost que s’aprovarà el mes de maig

La regidora Carbonell assegura, respecte a l’autobús, que se’n comprarà un de nou dintre de poc en estar “ja previst en els pressupostos que s’aprobaran el mes de maig”. “Fa un any que ho estem treballant, perquè l’actual és un autocar vell”, afegeix Carbonell. La regidora explica que en estos moments una empresa està realitzant un “estudi ampli sobre un pla sociosanitari al poble de Xixona per tal d’abarcar altres projectes, és a dir, estudiem crear un Centre de Dia, però encara no està el lloc definitiu decidit”.

Respecte a les aules sense llum natural ni finestres, Carbonell aclareix que “només hi ha una sala per descansar i una altra, d’ordinadors, que sí te lluernes”. “L’Ajuntament sí vol millorar sempre el centre i el servei d’AFA, és i serà la nostra intenció sempre, però necessitem saber les necessitats del col·lectiu sociosanitari a llarg termini”, sentència la regidora Carbonell.

Bernat Sirvent Coloma

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

2 Comments

  1. AvatarJose Mira Amenos Responder

    Es el momemto de darse cuenta que con el envejecimiento de nuestra población, conforme pase el tiempo , se irá incrementando el número de personas que necesiten de esta institución y servicios, y que mejor, que un local polivalente,como podría ser ahora que hay dinero en las arcas, que un edificio representante de nuestro patrimonio como “La Geralda” .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *