Fecha actual:25 mayo, 2022

Transició Ecològica destina més de 4 milions en 2021 a depòsits d’aigua de prevenció d’incendis

La Conselleria construeix quinze punts d’aigua específics nous per a la prevenció i l’extinció d’incendis forestals / La xarxa de depòsits específics de la Comunitat Valenciana disposa de 323 infraestructures d’aquest tipus

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha destinat més de 4 milions d’euros a la construcció i el manteniment de depòsits d’aigua per a la prevenció i l’extinció d’incendis forestals durant 2021.

Al llarg de l’any passat s’han posat en funcionament 15 punts d’aigua específics nous per a la prevenció d’incendis forestals que permeten sumar un total de 323 infraestructures d’aquest tipus a la Comunitat Valenciana.

Dels 15 depòsits nous, 7 es troben a la província de Castelló (en els municipis de Cabanes, Cinctorres, Morella, Rossell, Xert, Teresa i Castillo de Villamalefa); altres set a la província de València (Ontinyent, Cortes de Pallás, Buñol, Requena, Alpuente, Aras de los Olmos i Pinet), i un en el terme municipal de la Vall de la Gallinera, a la província d’Alacant.

Així mateix, per a enguany està aprovada l’execució de dues obres noves. La primera consisteix en la construcció d’un nou depòsit de prevenció i extinció del foc en el municipi de Montán (Castelló), mentre que la segona se centrarà en el manteniment de diversos depòsits d’aigua a la Vall de Cofrents, concretament en els municipis valencians de Zarra, Teresa de Cofrentes, Jalance i Cofrentes. Aquestes actuacions assoleixen una inversió de 337.000 euros.

Adequació, revisió i manteniment

La Conselleria de Transició Ecològica també ha desenvolupat un projecte de manteniment de depòsits metàl·lics amb una inversió de 841.998,84 euros. Els treballs han inclòs, a més de l’adequació i la revisió de 58 punts d’aigua metàl·lics, la instal·lació de rampes per a facilitar l’eixida dels animals, així com abeuradors, tolles habilitades en l’exterior i equipament d’energia renovable.

El manteniment s’estén al conjunt de la xarxa d’infraestructures de prevenció d’incendis, tant depòsits com observatoris forestals, amb un pressupost de vora 2 milions d’euros, per tal d’assegurar que es troben operatius al 100 % en tot moment.

La Direcció General té previst desenvolupar un pla de millora de la xarxa de detecció d’incendis forestals a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, per un import de 4.428.689 euros. El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha concretat, entre les accions, la millora i la nova construcció de 10 observatoris forestals, la construcció d’altres 8 depòsits nous, la posada en marxa d’un servei d’estacions meteorològiques per a la detecció de rajos i una prova pilot de teledetecció.

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.