Fecha actual:18 julio, 2019

Xixona debat sobre el futur de les festes de moros i cristians

La Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, organitzadora del calendari anual d’estiu, convoca una taula rodona en la setmana cultural del Mig Any per facilitar a la ciutadania que expresse lliurement la seva opinió

Bellíssim i colorista desfile del Moro Traïdor de Xixona./FOTO ÁLEX DOMÍNGUEZ

Ací teniu, benvolguts lectors del blog Made in Jijona, el programa d’actes que acaba de fer públic la Federació de Festes Sant Bartomeu i Sant Sebastià per la setmana cultural i festiva del Mig Any, que culminarà el proper dissabte dia 23.

Divendres, 15 de febrer de 2019

19h. ASSEMBLEA GENERAL de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i ELECCIONS a la Junta Directiva.  Saló d’actes de El Trabajo.

Del dissabte 16 al diumenge 24 de febrer de 2019

Al saló d’actes de la societat El Trabajo, EXPOSICIÓ DEL CONCURS CARTELL ANUNCIADOR I FOTOGRAFIA FESTERA.Horari: De dilluns a divendres; 18,30 a 20,30 h; caps de setmana: d’11 a 13 h i de 18 a 21 h.

Diumenge, 17 de febrer de 2019

12.30 h, en el Cine de Dalt, CONCERT FESTER per la Banda Juvenil de l’Agrupació Artístic musical El Trabajo de Xixona dirigida per Alberto Garcia Esquerre. Durant l’intermedi es LLIURARAN ELS PREMIS del concurs de dibuix infantil, concurs de caps d’esquadra infantil de 2018 i els títols de llicenciats de l’Escola de Festes.

Dilluns, 18 de febrer de 2019

20.00 h, al saló d’actes del Trabajo PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DEL MIG ANY El secret del traïdor de Josep Miquel Arques Galiana 

Dimarts, 19 de febrer de 2019 

19.00 h, al saló d’actes del Trabajo LES FOTOS DE FESTES 2.0, retrospectiva de l’arxiu fotogràfic de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià . – Mini curs de Fotografia Festera, trucs i més per a les fotos de festes. A càrrec de Marcos Ros, fotògraf oficial de festes i assessor artístic de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià

Dimecres, 20 de febrer de 2019

19.30 hTaula redonaEl futur de les Festes de Moros i Cristians de Xixona. Moderarà la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià. 

Dijous, 21 de febrer de 2019

19.00 h –Lectura del relat guanyador El secret del traïdor” de Josep Miquel Arques Galiana, per part dels protagonistes.  

Divendres, 22 de febrer de 2019

20,30 h en el Cine de Dalt, CONCERT DE MIG ANY per l’Agrupació Artístic Musical El Trabajo de Xixona dirigida per David González Tormo. Durant l’intermedi es LLIURARAN ELS PREMIS als guanyadors dels tornejos de futbol sala, frontenis per parelles, bàsquet, petanca i cotos de 2018 i als premiats del VI Concurs de Fotografia Festera per Twitter, XXIV Concurs del Cartell Anunciador de Festes, del XXIV Concurs de Fotografia Festera, III Concurs de Relats i Concurs de Retreta 2018

L’entrada és lliure amb la presentació d’una invitació que és podrà arreplegar en el mateix cine un hora abans del concert. Cada persona rebrà un màxim de dues entrades.

La Unió Musical de Xixona (UMX), banda oficial del Cavallers del Cid, durant els trons de l’agost de 2018./FOTO FEDERACIÓ

Dissabte 23 de febrer de 2019

12.00 h DESFILE DE LA FEDERACIÓ, amb els delegats de cada filà portant la seua bandera, membres de la Junta Directiva de la Federació, capitana i abanderat de festes del bàndol cristià i capità i abanderat de festes del bàndol moro de 2019, acompanyats per la banda de la filà Moros Vermells. En arribar a l’Ajuntament es llançarà una traca. 

Seguidament desfilaran les filaes amb el següent ordre:

Bàndol cristià: La Canyeta, Cavallers del Cid, Pirates-Marinos, Llauraors i Contrabandistes (Capitania Cristiana).

Bàndol moro: Moros Grocs, Kaimans, Moros Verds, Marrocs i Moros Vermells (Capitania Habita).

19.00 h DESFILE DEL MIG ANY, amb el següent ordre:

Bàndol cristià: La Canyeta, Cavallers del Cid, Pirates-Marinos, Llauraors i Contrabandistes (Capitania Cristiana).

Bàndol moro: Moros Grocs, Kaimans, Moros Verds, Marrocs i Moros Vermells (Capitania Mora).

 

Bernat Sirvent Coloma

La vida es corta, pero dulce! La vida és curta, però dolça!

One Comment

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *